Critical Review – Schiphol en de Nederlandse economie

Woensdag 5 december 2018

Op maandag 3 december was de tweede uit een reeks van drie themagesprekken, zogenaamde critical reviews, die plaatsvinden in het kader van de maatschappelijke consultatie. Onder leiding van Wim Derksen en Jan Nekkers ging het publiek samen met de deskundigen op zoek naar de feiten over de economische betekenis van Schiphol voor de Nederlandse economie bij schaarse luchthavencapaciteit.

De avond startte met de presentaties van drie deskundigen, Walter Manshanden (Neo Observatory), Jan Jaap de Graeff (Raad voor Leefomgeving en Transport) en Jaap de Wit (Emeritus-hoogleraar vervoerseconomie). In hun presentaties lieten de deskundigen zien wat de feiten zijn over het onderwerp en waar er nog leemtes zijn in de kennis. In het tweede deel van de avond ging het publiek onder leiding van Wim Derksen en Jan Nekkers op zoek naar gedeelde feiten.

Resultaten
Op 8 december 2018 wordt de maatschappelijke consultatie afgerond met een luchtvaartdag. De resultaten van alle activiteiten in het kader van de maatschappelijke consultatie waaronder de critical reviews worden verwerkt in het advies van de Omgevingsraad Schiphol aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit advies is bedoeld voor het kabinet om beleid en regelgeving in te vullen voor de ontwikkeling van Schiphol tot en met 2030.

Samenvatting en verslag
Klik op deze link voor een samenvatting van de critical review economische betekenis van Schiphol.
Het volledige verslag van de bijeenkomst vindt u hier.

Deel dit bericht

13 maart 2023

MRS: geluidsnormen Schiphol niet oprekken maar hinder beperken

Lees meer
27 februari 2023

Interim Officemanager Omgevingsraad Schiphol – per direct

Lees meer