Werkbezoek NLR

Maandag 28 september 2015

Op donderdag 24 september bracht een grote delegatie van de Omgevingsraad Schiphol een werkbezoek aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), voorheen het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium.

Na een kort welkomstwoord van de directie volgde een overzicht van de recente ontwikkelingen in de luchtvaart, de marktontwikkelingen en de manier waarop het NLR daarop inspeelt. Wereldwijd wordt nog steeds een grote groei van de luchtvaart verwacht. In Europees verband is men bezig met programma’s als Single European Sky en Clean Sky.

Daarna kwamen diverse experts aan het woord om aan de hand van één of twee sheets hun vakgebied te introduceren. Dit varieerde van het doen van een geluidberekening, de ontwikkeling van een ‘digitale noise map’, onderzoek naar hinderbeleving en de mogelijkheid om door middel van bouwontwerpen en inrichting van de omgeving de geluidhinder te beperken.

Als laatste onderdeel van het programma waren diverse onderzoeksfaciliteiten te bezoeken, zoals de cockpit-simulator, een verkeerstoren-simulator en de Virtual Community Noise Simulator (VCNS). Hierbij werd uitleg gegeven door diverse experts van het NLR. De aanwezigen beoordeelden het werkbezoek als zeer geslaagd.

Klik hier voor de presentatie die tijdens het werkbezoek is gehouden.

Deel dit bericht

13 maart 2023

MRS: geluidsnormen Schiphol niet oprekken maar hinder beperken

Lees meer
27 februari 2023

Interim Officemanager Omgevingsraad Schiphol – per direct

Lees meer