Vooruitblik vliegverkeer 5 – 11 okt 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Maandag 5 oktober 2020

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Het aantal verwachte vluchten voor de komende week is met 665 wederom iets lager dan het aantal vluchten in de afgelopen weken.

Piekmomenten | De verdeling van het vliegverkeer over de dag blijft ongeveer gelijk. In de ochtend en in de avond zien we een vast patroon van een landingspiek gevolgd door een startpiek.

Baanonderhoud | Er wordt komende week verder gewerkt aan de taxibanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan, waardoor naar verwachting overdag tijdens piekmomenten de Buitenveldertbaan vaker ingezet wordt als tweede start- of landingsbaan. Als de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is kan ook de Schiphol-Oostbaan als tweede landingsbaan worden gebruikt. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer