Vooruitblik vliegverkeer 31 mei – 06 jun 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Donderdag 3 juni 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week verwachten we gemiddeld 595 vluchten per dag op Schiphol.

Baanonderhoud en piekmomenten | Van 31 mei tot 21 juni is de Zwanenburgbaan in onderhoud en dus niet beschikbaar. Dat betekent dat we de komende weken de Buitenveldertbaan of Schiphol-Oostbaan inzetten tijdens piekmomenten. Bij zuidenwind wordt, indien mogelijk, de Buitenveldertbaan als tweede landingsbaan ingezet. Als deze baan, bijvoorbeeld vanwege de wind of zichtomstandigheden, niet inzetbaar is, wordt de Schiphol-Oostbaan als tweede landingsbaan gebruikt. Bij noordenwind wordt de Buitenveldertbaan tijdens piekmomenten als tweede startbaan ingezet. Tijdens zogenoemde “beperkt zichtomstandigheden” zoals mist of laaghangende bewolking, kan de Polderbaan nog niet voor landingen worden ingezet, omdat het vernieuwde landingssysteem (ILS) hiervan eerst gedurende een aantal weken stabiel en betrouwbaar moet functioneren. Tijdens dergelijke beperkt zichtomstandigheden wordt de Buitenveldertbaan als hoofdbaan voor landingen ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer