Vooruitblik vliegverkeer 31 aug – 6 sept 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Maandag 31 augustus 2020

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 825 vluchten per dag verwacht. Dat is meer ten opzichte van vorige week, maar in september zal dit aantal snel stijgen omdat meer luchtvaartmaatschappijen hun aanbod uitbreiden.

Piekmomenten | Tijdens piekmomenten wordt mogelijk de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan ingezet. We verwachten vier startpieken en vier landingspieken per dag.

Baanonderhoud | Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de Polderbaan niet beschikbaar voor het vliegverkeer en zal de Zwanenburgbaan relatief meer in gebruik zijn.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer