Vooruitblik vliegverkeer 3 – 7 mei 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Dinsdag 4 mei 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Vooruitkijkend naar komende week verwachten we gemiddeld 490 vluchten per dag op Schiphol. In de komende periode zal het vliegverkeer naar verwachting verder toenemen, onder meer omdat het negatief reisadvies van de overheid op 15 mei mogelijk kan komen te vervallen.

Baanonderhoud | Op de Polderbaan worden de laatste onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd: de startbaan is vanaf 10 mei weer beschikbaar voor vertrekkend vliegverkeer. Voordat er geland kan worden op de Polderbaan voeren we op 10 en 14 mei meetvluchten -> uit. Het vliegverkeer is de komende week tijdens het onderhoud nog aangewezen op de andere start- en landingsbanen, die we afhankelijk van onder meer de wind- en weersomstandigheden en het aanbod van vliegverkeer inzetten.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer