Vooruitblik vliegverkeer 25 – 31 jan 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Dinsdag 26 januari 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week verwachten we gemiddeld 425 vluchten per dag op Schiphol.

Piekmomenten | De Buitenveldertbaan zal tijdens piekmomenten worden ingezet als tweede start-of landingsbaan. Ook de Oostbaan kan voor landingen gebruikt worden als de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is vanwege bijvoorbeeld het weer.

Baanonderhoud | Vanaf maandag is de Polderbaan voor 13 weken niet beschikbaar vanwege groot onderhoud (van 25 januari tot 26 april). Hierdoor zal de Zwanenburgbaan vaker worden ingezet, ook gedurende de nacht. Incidenteel kan de Kaagbaan in de nacht voor starts richting het noordoosten worden ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer