Vooruitblik vliegverkeer 22 mrt – 28 mrt 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Dinsdag 23 maart 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De verwachting is dat komende week op Schiphol gemiddeld 410 vluchten per dag aankomen en vertrekken.

Baanonderhoud en piekmomenten | Omdat de Polderbaan momenteel niet beschikbaar is, wordt er meer geland en gestart vanaf de Zwanenburgbaan. We verwachten in de ochtend en in de avond piekmomenten. Als die zich voordoen, zetten we de Buitenveldertbaan indien mogelijk in als tweede start- of landingsbaan. Bij noordenwind kan het voorkomen dat we de Buitenveldertbaan inzetten als hoofdbaan voor startend verkeer als de Zwanenburgbaan niet inzetbaar is. Dit vanwege de werkzaamheden aan rijbanen en op- en afritten aan de zuidkant van de Zwanenburgbaan. We zetten de Schiphol-Oostbaan in als, bijvoorbeeld door het weer, vliegtuigen niet kunnen landen op de Buitenveldertbaan.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer