Vooruitblik vliegverkeer 17 mei – 23 mei 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Dinsdag 18 mei 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week verwachten we gemiddeld 510 vluchten per dag op Schiphol.

Baanonderhoud | De Polderbaan is na het groot onderhoud weer volledig inzetbaar als startbaan (baan 36L) bij noordenwind. De baan is inzetbaar voor landingen (baan 18R) bij zuidenwind, nadat de meetvluchten zijn afgerond en het vernieuwde instrument landingssysteem (ILS) is goedgekeurd voor gebruik bij goed zicht. Tot dat moment zal bij zuidenwind, net zoals tijdens het groot onderhoud aan de Polderbaan, zowel overdag als in de nacht, zoveel mogelijk de Zwanenburgbaan ingezet geworden als landingsbaan. Wanneer het ILS conform internationale veiligheidseisen betrouwbaar en stabiel heeft gefunctioneerd gedurende een periode van ongeveer vijf weken, kan het ILS, en daarmee ook de Polderbaan, weer in alle zichtomstandigheden als landingsbaan veilig worden ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

23 januari 2023

Vacature secretaris Maatschappelijke Raad Schiphol

Lees meer
22 december 2022

Kort verslag Regioforum minus BRS 16 december 2022

Lees meer