Vooruitblik vliegverkeer 15 – 21 mrt 2021 – Schiphol, LVNL en BAS

Maandag 15 maart 2021

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat u de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | Komende week zullen naar verwachting gemiddeld 385 vluchten per dag landen op en vertrekken vanaf Schiphol.

Piekmomenten | Tijdens de piekmomenten in de ochtend en avond wordt de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan gebruikt indien mogelijk. Wanneer de Buitenveldertbaan niet ingezet kan worden tijdens zo’n piek, bijvoorbeeld door slecht zicht of de wind, dan landen vliegtuigen op de Oostbaan.

Baanonderhoud | Vanwege het groot onderhoud aan de Polderbaan, wordt de Zwanenburgbaan vaker ingezet.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer