Vooruitblik vliegverkeer 12 okt – 18 okt 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Maandag 12 oktober 2020

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 650 vluchten per dag verwacht. Dat zijn minder vluchten ten opzichte van vorige maand.

Piekmomenten | De verwachting is dat er alleen tijdens piekmomenten in de ochtend en avond een tweede start- of landingsbaan wordt ingezet.

Baanonderhoud | Door werkzaamheden aan taxibanen en op- en afritten van de Zwanenburgbaan, kan de Buitenveldertbaan vaker in gebruik zijn. Ook de Oostbaan kan gebruikt worden als landingsbaan wanneer de Buitenveldertbaan niet inzetbaar is, bijvoorbeeld vanwege het weer.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer