Rondetafelconferentie meldingen geluidsoverlast vliegverkeer | 17 november 2022

Dinsdag 20 september 2022

Uitnodiging van het ministerie van IenW voor een rondetafelconferentie meldingen geluidsoverlast vliegverkeer op 17 november
Omwonenden van luchthavens die geluidsoverlast melden, willen dat hun klacht goed wordt afgehandeld. Minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert, in aanwezigheid van de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, een rondetafelconferentie. Onderwerp is de wijze waarop meldingen van geluidsoverlast van vliegverkeer door de meldpunten worden afgehandeld. Wat gebeurt er met een melding? Welke verbeteringen zijn er gedaan? Wat kan nog meer verbeterd worden? Daarover gaat de rondetafelconferentie meldingen geluidsoverlast vliegverkeer.

Toelichting
De impact van geluidsoverlast door vliegtuigen voor omwonenden kan groot zijn. De Nationale ombudsman zet zich in voor het belang van een goede behandeling van meldingen. En wat omwonenden mogen verwachten als zij overlast door vliegverkeer melden. Op 10 mei 2022 heeft de minister met de Nationale ombudsman gesproken over dit onderwerp. De correspondentie tussen de ombudsman en minister vindt u hier.

Meedoen? Aanmelden kan voor 1 november 2022
Voor de rondetafelconferentie benadert het ministerie van IenW omwonenden​, de mensen die de Nationale ombudsman heeft gesproken, de meldpunten, de commissies regionaal overleg van luchthavens Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Eindhoven Airport, Groningen Airport Eelde en Lelystad Airport, de luchtvaartsector en de Inspectie Leefomgeving en Transport. Uw meedenkkracht is belangrijk. U kunt zich tot uiterlijk 1 november 2022 aanmelden bij Inge Voesten, Omgevingsmanager directie Luchtvaart van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (inge.voesten@minienw.nl). U ontvangt daarna meer informatie over het programma. Omwonenden die niet beroepsmatig deelnemen aan deze bijeenkomst kunnen hun reiskosten declareren bij het ministerie van IenW.

Deel dit bericht

23 januari 2023

Vacature secretaris Maatschappelijke Raad Schiphol

Lees meer
22 december 2022

Kort verslag Regioforum minus BRS 16 december 2022

Lees meer