Polderbaan weer beschikbaar na onderhoud

Maandag 16 april 2018

De Polderbaan is vanaf maandag 16 april weer beschikbaar voor vliegverkeer. De baan is vanaf zondag 25 maart buiten gebruik geweest voor groot onderhoud.

Tijdens dit onderhoud zijn het asfalt en de verlichting gerepareerd, de markeringen bijgewerkt, zijn er bouwkundige renovaties van twee baanstations geweest en is er nieuw asfalt aangebracht over de gehele baanbreedte en een lengte van 500 meter. Ook zijn er reparaties uitgevoerd aan het asfalt van de rijbaan die naar de Polderbaan loopt. Verder is een naast het baanstation gelegen veld voorzien van drainage en opnieuw geprofileerd voor een goede afwatering

De werkzaamheden zijn uitgevoerd in een periode van drie weken. Schiphol heeft er daarbij voor gekozen om met dit levensduur verlengend onderhoud een periode van drie jaar te overbruggen zodat er in 2021 groot onderhoud gepleegd kan worden aan de gehele Polderbaan.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer of toekomstige werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of via www.bezoekbas.nl. Hier staan ook de data van regulier en groot onderhoud van de andere banen op Schiphol.

Deel dit bericht

13 maart 2023

MRS: geluidsnormen Schiphol niet oprekken maar hinder beperken

Lees meer
27 februari 2023

Interim Officemanager Omgevingsraad Schiphol – per direct

Lees meer