Onderhoud aan de Zwanenburgbaan

Woensdag 11 mei 2016

Vanaf dinsdag 17 mei 4.00 uur tot en met dinsdag 31 mei 18.00 uur wordt de Zwanenburgbaan (18C-36C) buiten gebruik gesteld voor werkzaamheden aan de verlichtings- en aansturingssystemen. Daarnaast wordt regulier onderhoud aan deze baan uitgevoerd. Door het onderhoud aan de Zwanenburgbaan kunnen de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan vaker ingezet worden voor vliegverkeer.

Amsterdam Airport Schiphol vernieuwt de lichtinstallaties op de start- en landingsbanen. Dit gebeurt in mei op de Zwanenburgbaan. Gelijktijdig aan deze werkzaamheden wordt het reguliere onderhoud aan de Zwanenburgbaan uitgevoerd, zodat deze niet langer dan noodzakelijk buiten gebruik hoeft te zijn. Door het onderhoud aan de Zwanenburgbaan kunnen de Aalsmeerbaan, Buitenveldertbaan en Schiphol-Oostbaan vaker ingezet worden voor vliegverkeer. De Schiphol-Oostbaan wordt alleen ingezet als andere banen niet beschikbaar of bruikbaar zijn. Voor het mogelijk inzetten van deze banen in de nacht is ontheffing aangevraagd en verleend. Het afwijkende baangebruik kan leiden tot overlast.

Schiphol vraagt omwonenden om begrip. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewoners aanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website: www.bezoekbas.nl– Planning Baanonderhoud of klik hier.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer