Informatieavond Lisse resultaten quick scan optimalisatie Bergi-route

Vrijdag 2 juni 2017

Op 31 mei jl. heeft er een informatieavond plaatsgevonden voor de inwoners van Lisse.De avond was georganiseerd door de gemeente Lisse met als doel het informeren van de inwoners van Lisse over de resultaten van quick scan naar de optimalisatie van de Bergi-vertrekroute.
De quick scan is uitgevoerd door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) in opdracht van de Omgevingsraad Schiphol. In het kader van de procedure voor nieuwe voorstellen hinderbeperking heeft o.a. gemeente Lisse een voorstel ingediend bij de Omgevingsraad Schiphol dat mogelijk zou kunnen leiden tot hinderbeperking. Uit de resultaten van de quick scan blijkt dat er op korte termijn geen mogelijkheden zijn om in Lisse tot hinderbeperking te komen. Op 3 maart 2017 heeft de Omgevingsraad Schiphol besloten geen vervolgonderzoek te doen naar de optimalisatie van de Bergi-vertrekroute.

Tijdens de informatieavond kreeg de bewonersgroep Vlieglawaai Lisse de gelegenheid om een reactie te geven op de resultaten van de quick scan en hun visie op de geluidsproblematiek in Lisse toe te lichten. Er waren o.a. vertegenwoordigers van LVNL, de bewonersdelegatie uit de Omgevingsraad Schiphol, de wethouders van Oegstgeest en Lisse, een vertegenwoordiger van de Omgevingsdienst West-Holland en vertegenwoordigers van het secretariaat van de Omgevingsraad Schiphol om antwoord te geven op vragen uit de zaal.

Klik hier voor de presentatie van het NLR.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer