DAG-symposium: Innovatie en start-ups

Woensdag 22 november 2017

Op 20 november 2017 vond het traditionele jaarlijkse symposium van de Dutch Aviation Group (DAG) plaats in Noordwijk aan Zee, met dit keer als thema “Innovatie en start-ups”.

In dertien presentaties werden de laatste technologische ontwikkelingen en ideeën voor een slimmere, efficiëntere en schonere luchtvaart gepresenteerd aan de ruim honderd aanwezigen uit de luchtvaartindustrie.  De presentatie van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) over Time and Energy Managed Operations – TEMO – werd door de aanwezigen als beste presentatie gekozen.

Het NLR lichtte hierin toe dat zij bezig zijn met een onderzoek naar hoe middels TEMO minder tijd zou kunnen gaan zitten tussen twee opeenvolgende Continuous Descent Approaches (CDA’s, oftewel glijvluchtlandingen). Een CDA produceert minder geluid voor de omgeving, maar kost op de gewone manier van uitvoeren meer capaciteit dan een traditionele getrapte landing. In drukke perioden is het daarom lastig om CDA’s uit te voeren. Hoewel dit onderzoek interessante resultaten op kan leveren voor CDA’s in drukke perioden, moet gesteld worden dat het onderzoek nog in een vroege fase is en dat concrete uitkomsten en de operationele haalbaarheid van TEMO nog niet bekend zijn. De Omgevingsraad volgt deze, en andere ontwikkelingen, op de voet.

Voor meer informatie over het DAG-symposium kijkt u op: http://www.dutchaviation.nl/nl/home.html

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer