Critical Review – Substitutie

Woensdag 28 november 2018

Trein als substituut voor vliegtuig

Op maandag 26 november was de eerste uit een reeks van drie themagesprekken, zogenaamde critical reviews, die plaatsvinden in het kader van de maatschappelijke consultatie. Onder leiding van Wim Derksen en Jan Nekkers ging het publiek samen met de deskundigen op zoek naar de feiten over de trein als substituut voor het vliegtuig.

De avond startte met de presentaties van de vier deskundigen, Barth Donners (Royal Haskoning DHV), Paul Peeters (Lector duurzame luchtvaart aan toerismehogeschool NHTV), Kaj Mook (Nederlandse Spoorwegen) en Fons Savelberg (Kennisinstituut Mobiliteit). In hun presentaties lieten de deskundigen zien wat de feiten zijn over substitutie en waar er nog leemtes zijn in de kennis over substitutie. In het tweede deel van de avond ging het publiek onder leiding van Wim Derksen en Jan Nekkers op zoek naar gedeelde feiten.

Resultaten 
Op 8 december 2018 wordt de maatschappelijke consultatie afgerond met een luchtvaartdag. De resultaten van alle activiteiten in het kader van de maatschappelijke consultatie waaronder de critical reviews worden verwerkt in het advies van de Omgevingsraad Schiphol aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dit advies is bedoeld voor het kabinet om beleid en regelgeving in te vullen voor de ontwikkeling van Schiphol tot en met 2030.

Samenvatting en verslag
Klik voor de samenvatting van de critical review substitutie op deze link.
Het volledige verslag van de bijeenkomst kunt u hier vinden.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer