Buitenveldertbaan (09/27) vanaf 20 april in onderhoud

Woensdag 15 april 2015

Het baangebruik op Schiphol is van 20 april tot en met 1 mei aangepast. In deze periode wordt de Buitenveldertbaan volledig buiten gebruik gesteld voor de vernieuwing van het lichtbesturingssysteem en gelijktijdig onderhoud.

Amsterdam Airport Schiphol gaat dit jaar de lichtinstallaties op alle start/landingsbanen vernieuwen. Gelijktijdig wordt het onderhoud aan de banen uitgevoerd, zodat de banen niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik hoeven te zijn.

Door de buitengebruikstelling van de Buitenveldertbaan zullen de Schiphol-Oostbaan, de Kaagbaan, de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan mogelijk frequenter worden ingezet. Bij bijzondere weersomstandigheden, zoals harde (zuid) westenwind of beperkte zichtcondities, zal de Schiphol-Oostbaan gedurende de dag en nacht intensiever worden gebruikt voor landingen. Voor het gebruik in de nacht is ontheffing verleend. Het afwijkend baangebruik kan leiden tot extra overlast, vooral in het gebied ten noordoosten van Schiphol.

Voor meer informatie, zoals de volledige planning van het baanonderhoud 2015 en de meest gestelde vragen en antwoorden, kunt u hier verder lezen.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer