Bewonersvoorman Kees van Ojik geridderd

Woensdag 10 juli 2019

Op 9 juli is Kees van Ojik door Zijne Majesteit de Koning bij bevordering benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen deelde hem dat tot zijn grote verrassing mee en speldde hem de bijbehorende versierselen op. Dit vond plaats tijdens het symposium over de rol van maatschappelijke akkoorden dat georganiseerd was ter gelegenheid van het afscheid van de ORS-voorzitter Hans Alders.

Inmiddels meer dan een halve eeuw geleden startte Kees van Ojik als jonge huisarts zijn inzet voor de belangen van de omwonenden van Schiphol. Vanaf het begin van de Alderstafel Schiphol in 2006 vertegenwoordigde Kees van Ojik de bewonersgroepen in de regio aan de onderhandelingstafel. Dat deed hij 12,5 jaar lang, eerst aan de Alderstafel, later in de Omgevingsraad Schiphol. In januari dit jaar legde hij zijn functie neer.

De minister roemde in haar toespraak de kennis en vaardigheden van Van Ojik, waardoor hij  argumentaties kon ontleden en van een gefundeerd weerwoord kon voorzien. Groot respect sprak zij uit voor het feit dat hij daarbij óók verantwoordelijkheid nam om samen bruggen te slaan. “U heeft niet alleen de bewoners een stem gegeven, maar die stem ook effectief weten om te zetten in breed gedragen akkoorden die door kabinet en Kamer zijn overgenomen”.

Deel dit bericht

17 mei 2023

MAATSCHAPPELJKE RAAD SCHIPHOL ZOEKT EEN STRATEGISCH COMMUNICATIEMANAGER

Lees meer
25 april 2023

MAATSCHAPPELIJKE RAAD SCHIPHOL ZOEKT EEN ERVAREN OMGEVINGSMANAGER

Lees meer