Baangebruik tijdens verbouwing toren Schiphol Centrum

Donderdag 23 augustus 2018

Om voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen van de mainport is LVNL in 2018 gestart met het programma Toren 2.0. Met dit programma worden de huidige knelpunten in de torenoperatie opgelost en wordt de werkwijze gemoderniseerd. Dit gebeurt door het aantal werkposities in de verkeerstoren op Schiphol Centrum te vergroten, door nieuwe consoles te installeren in alle Schiphol torens, door digitale strippen te implementeren en door slecht zichtbare locaties op de aprons door bebouwing op de luchthaven zichtbaar te maken met camerabeelden.

Op 1 september wordt gestart met de verbouwing. De geplande werkzaamheden vinden plaats van 1 september 2018 t/m 31 mei 2019 gedurende de periode dat LVNL het nachtregime hanteert. Als gevolg van de werkzaamheden kan de Aalsmeerbaan tijdens het nachtregime worden ingezet. Dit gebeurt alleen als de Kaagbaan en Zwanenburgbaan vanwege meteorologische omstandigheden niet bruikbaar zijn en/of er beperkingen zijn aan het banenstelsel. LVNL heeft hiervoor een vrijstelling aangevraagd bij de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. De Minister heeft besloten deze vrijstelling toe te kennen.

De brief van LVNL aan de Omgevingsraad met informatie over het baangebruik tijdens de verbouwing van de verkeerstoren is hier te vinden.

Het besluit van de Minister om de vrijstelling toe te kennen is hier te vinden.

 

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer