Alkmaar nieuw lid Omgevingsraad Schiphol

Dinsdag 28 april 2015

De gemeente Alkmaar heeft zich aangemeld als nieuw lid van de Omgevingsraad Schiphol. Directe aanleiding voor het verzoek van de gemeente om lid te worden is de samenvoeging van de gemeente Alkmaar met de gemeenten Graft-De Rijp en Schermer. Hierdoor valt de gemeente Alkmaar binnen de 48 Lden geluidscontour rond Schiphol.

In haar brief geeft de gemeente aan dat Schiphol belangrijk is voor Alkmaar, het college ondersteunt dan ook de ontwikkeling van Schiphol als mainport. De mainport draagt bij aan het ondernemersklimaat in Alkmaar en vele inwoners van Alkmaar werken bij bedrijven die direct of indirect met de luchthaven zijn verbonden. De gemeente vraagt ook aandacht voor zaken als geluidshinder en externe veiligheid.

Door aansluiting bij de Omgevingsraad Schiphol wil de gemeente optimaal geïnformeerd blijven over de ontwikkelingen rondom Schiphol en bijdragen aan de besluitvorming over de nationale luchthaven. De gemeente zal participeren in het bestuurlijke cluster IJmond-Alkmaar. Wethouder Spaanderman van gemeente Uitgeest vertegenwoordigt dit cluster in de Omgevingsraad Schiphol.

Deel dit bericht

13 maart 2023

MRS: geluidsnormen Schiphol niet oprekken maar hinder beperken

Lees meer
27 februari 2023

Interim Officemanager Omgevingsraad Schiphol – per direct

Lees meer