Terinzagelegging ontwerpwijziging Luchthavenverkeersbesluit

Donderdag 24 september 2015

Vanaf donderdag 24 september ligt de ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeersbesluit Schiphol in verband met het vervroegd nachtregime ter inzage.

Op 10 juli jl. besloot de Ministerraad op voorstel van staatssecretaris Mansveld dat de nachtelijke vertrek- en naderingsprocedures voor vliegtuigen op Schiphol definitief met een half uur vervroegd kunnen worden (vanaf 22:30 uur). Uit de evaluatie van het experiment met deze maatregel is gebleken dat het vervroegen van het nachtregime zorgt voor minder hinder voor omwonenden terwijl op Schiphol in de avond evenveel vluchten kunnen blijven starten en landen. Op basis van deze evaluatie hebben de leden van de Omgevingsraad Schiphol de staatssecretaris op 16 april jl. geadviseerd de maatregel definitief in te voeren.

Voor de juridische vastlegging van deze maatregel heeft de staatssecretaris een  ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeersbesluit voorbereid.

De ontwerpwijziging en de onderliggende documenten zijn beschikbaar op www.platformparticipatie.nl onder het kopje ‘Projecten waarbij u nu kunt meedenken’. Hier vindt u onder andere alle documenten van de experimenteerregeling, inclusief de wettelijke procedure voor het indienen van een zienswijze.

Deze ontwerpwijziging en de onderliggende documenten kunt u vanaf 24 september 2015 t/m 22 oktober 2015 ter inzage zien op de volgende locaties:

– Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Plesmanweg 1-6 te Den Haag;

– Omgevingsraad Schiphol (ORS), Polarisavenue 85 B (Transpolisgebouw) te Hoofddorp.

Als u de stukken wilt inzien bij de Omgevingsraad Schiphol te Hoofddorp verzoeken wij u uw bezoek aan te kondigen via info@omgevingsraadschiphol.nl of via 023-568 5230.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer