Vooruitblik vliegverkeer 23 – 29 nov 2020 – Schiphol, LVNL en BAS

Maandag 23 november 2020

Nu het vliegverkeer weer opstart, houden Schiphol, LVNL en BAS de buren op de hoogte van wat je de komende tijd in het luchtruim en op de start- en landingsbanen kunt verwachten. Dat doen zij met een factsheet met daarin een vooruitblik op het aantal vluchten per dag en de piekmomenten van de aankomende week. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen week. Bekijk hier het factsheet van deze week op de website van BAS.

Verwachting vliegverkeer | De komende week worden er gemiddeld 440 vluchten per dag verwacht.

Baanonderhoud | Vanaf zondagavond 22 november zijn er werkzaamheden aan het taxibanenstelsel ten zuiden van de Zwanenburgbaan. Hierdoor is deze baan tot en met donderdagochtend niet beschikbaar en daarna beperkt beschikbaar voor het vliegverkeer.

Piekmomenten | Door het baanonderhoud verwachten we in piekmomenten meer inzet van de Buitenveldertbaan. Ook kan bij zuidoostenwind of harde zuidenwind de Schiphol-Oostbaan als tweede landingsbaan worden gebruikt.

De actuele baansituatie is afhankelijk van weers- en operationele omstandigheden. De meest actuele situatie van dit moment vindt u op de BAS homepage.

Deel dit bericht

21 juli 2023

Verslag Regioforum – 14 april 2023

Lees meer
8 juni 2023

Maatschappelijke Raad Schiphol zoekt een Senior Beleidscoördinator

Lees meer